Caffee Square


Dryck
Bryggkaffe
Mellanmörk blå är en lite fylligare mellanrost. Det passar om man vet att ens kunder vill ha ett mjukt men ändå fylligt kaffe som har den typiska kryddiga karaktären. Kaffet har en mjuk balanserad smak med viss sötma och fruktighet. Bönorna är från Brasilien som är ett stort kaffeland. Vi letade oss norrut, in i skuggan av regnskogen och hittade en mängd bra kaffe. Klimatet där är mycket gynnsamt för kaffeodlingarna och variationerna oändliga.
 
Ekologisk Kombucha
Ekologisk Kombucha från Roots of Malmö Kombucha är en kolsyrad dryck med mångtusenåriga anor som är god och nyttig på samma gång. Uppfriskande som läsk, men med låg sockerhalt, och helt fri från tillsatser. Många dricker kombucha som ett alternativ till vin och öl. Andra dricker den för att de tycker att magen mår bra av det eller för att de upplever att det stärker deras immunförsvar.
     
Ekologisk Pago
Mycket mer än bara juice Pago juice grundades 1888 i Österrike och har sedan dess präglats av sin fantastiska smak, eftersom den innehåller en hög andel solmogen frukt, inga konserveringsmedel, färgämnen eller sötningsmedel. En riktigt bra juice helt enkelt! Låt Pago juice förvandla varje ögonblick till en unik upplevelse och ta snabbaste vägen till solen.
 
KRAV-märkt Smakis
Smakis har under lång tid samarbetat med Friends, KRAV och Naturskyddsföreningen för att kunna producera ansvarsfulla produkter riktade till barn och familjer. Produkterna från Smakis är ekologiska, KRAV-märkta och har mindre tillsatt socker. På Smakis samtliga produktförpackningar finns olika tryckta budskap för att nå fram till barn och ungdomar med tips på hur man kan agera och hantera olika situationer i skolan och på fritiden, information om kamratskap och vart man vänder sig om man själv eller någon annan skulle vara utsatt för mobbning.
     
Froosh Smoothies
Froosh Smoothies har funnits ute på marknaden ett tag, och är ett av många alternativ till färdiga drycker att ta i farten. Froosh Smoothies marknadsförs genom slogan : ”Krossade frukter & ren fruktjuice. Inget annat”. Det är alltså bara mixade eller mosade frukter och bär som finns i produkten. Enligt fabrikanterna själva tillsätter de inget utöver det, varken fruktkoncentrat eller socker. Produkterna är även helt fria från mjölk.
 
Pukka ekologiska teer
Brittiska Pukka gör ekologiska teer som är helt vegetariska och framställda på ett sätt som främjar en hållbar utveckling. De innehåller inga tillsatser såsom smakämnen, konserveringsmedel, socker eller sötningsmedel. Pukka betyder ”autentisk” och ”genuin” och företaget Pukkas grundtanke är just att erbjuda äkta produkter tillverkade av ekologiskt odlade örter. Alla Pukkas produkter är certifierade av The Organic Soil Association. Pukkas teer har fått pris i flera Great Taste-tävlingar i Storbritannien. Så drick en god kopp te med gott samvete!
     
Organic Caliente
Caliente - inte en läsk. Den är inte för söt och inte för sur. Om du inte klarar hetta, är den ingenting för dig. Caliente är en helt naturlig, alkoholfri dryck, blandad med röd het, het, het chili. Inte en läsk. Tillverkas i Sverige. Caliente är en ekologisk juicedryck med chili. Hettan i drycken kickar igång frisättningen av endorfiner, vilket gör drycken till ett spännande och ”kaxigt” alkoholfritt alternativ när man inte kan eller vill dricka alkohol. Drycken finns i två smaker: Lime, Ingefära & Chili och Tranbär, Granatäpple & Chili.
 
Eko Espresso

EKO Espresso
Fylligt och väl balanserat mellan sötma och kraft, toner av citrus, aprikos och choklad.

Det måste vara lätt att fatta beslutet om att köpa ett bättre kaffe – det inser vi. Vi upplevde det som orimligt att be konsumenterna om att själva göra jobbet, att själva se till att de visste vad de köpte. En märkning, t ex en ekologisk, hjälper konsumenten att orientera sig och förhålla sig till våra produkter. Att vi har certifierat oss innebär förstås inte att vårt kaffe plötsligt blev ännu godare. Det betyder däremot att vi har granskat våra processer, säkrat våra inköp och anslutit till de kvalitets- och regelsystem som livsmedelsbutiker och mataktörer arbetar efter.

Sandby Kafferosteri är ekologiskt certifierade enligt EU-standard (EU 834/2007). Vidare arbetar vi under Svenskt Sigills paraply, certifierade enligt IP Livsmedel. Läs gärna mer om märkning av livsmedel, hos vår certifieringspartner SMAK.Sandby Kafferosteri jobbar uteslutande med fullt spårbart kaffe.

   
Snapple
Snapple är en amerikansk fruktdryck och en dryckestillverkare i Rye Brook, New York. Världens populäraste lemonader tappade på 50cl glasflaskor. Snapple är ett ikoniskt amerikanskt varumärke och är alltid made from the best stuff on earth.